Färilalogga Översättningsinformation
Swedish Danish Dutch English Finnish German
Sitemap för farila.se
38600791 1962435677128265 3239125607199539200 oTOMAS ANDERSSON WIJ & ENGMANS KAPELL PÅ FÄRILA HEMBYGDSGÅRD

Tomas Andersson Wij har tagit initiativ till en stor konsert med anledning av bränderna i Hälsingland. Konserten, som är fri och öppen för alla, äger rum på Färila Hembygdsgård söndagen den 12 augusti. Förutom Andersson Wij själv spelar Engmans kapell och man hoppas även att en del av artisternas välkända vänner ska dyka upp på scen under kvällen.

Den här sommaren har jag turnerat runt i landet och med egna ögon sett brandröken driva över trädtopparna, jag har sett berg försvinna i ett grått, hotfullt dis. Eftersom jag har rötter i Hälsingland och en kärlek till just det landskapet har bränderna där berört mig extra starkt, säger Tomas Andersson Wij.

Vi har fått rapporter om hur folk avbrutit sina semestrar för att hjälpa till, smeder som lagat trasig släckningsutrustning, åkare som ställt sina långtradare till förfogande. Jag kände att jag ville vara med och göra något. Det tror jag de flesta kände.

Tomas kontaktade Erik Ohlsson på Jubel, bolaget bakom bland annat Hudikkalaset, och frågade om de kunde arrangera en konsert någonstans i närheten av de drabbade områdena. De valde Färila Hembygdsgård. 

Alla jobbar gratis den här kvällen. Vi vill på det här sättet visa vår solidaritet, vår kärlek och vårt stöd, säger Tomas Andersson Wij.


Dörrarna till Färila Hembygdsgård öppnar kl 17. Musiken börjar kl 18. Fri entré.ljusdal gray halsingeturism gray jarvso gray harjedal gray